به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مهدی ناصحی افزود: سه بیمارستان رازی قائمشهر، بوعلی و امام خمینی ساری در آینده ای نزدیک ارتقا می یابد و این رخداد در چهار بیمارستان دیگر تا پایان امسال عملی خواهد شد.
به گفته وی، این اقدامات برای ایجاد رضایتمندی بیشتر مردم و بیمارانی است که درباره کمبود نیروهای متخصص از جمله پزشکان و پرستاران مجرب در اورژانسها خواستار ساماندهی این مراکز شده بودند.
وی درباره بالا بودن تعداد موارد ابتلا به سرطان در استان مازندران گفت: استان ما بالاترین میزان شیوع سرطانهای گوارشی در کشور را داراست که عواملی چون استفاده زیاد از سموم کشاورزی، بهره گیری از مواد نگهدارنده در تولید و توزیع مواد غذایی از جمله دلایل احتمالی این مهم برآورد می شود.
ناصحی ادامه داد: در جریان برگزاری این همایش با مشارکت پزشکان و متخصصان امر به بررسی مواردی چون مشکلات موجود در صنایع تولید کننده مواد غذایی استان و راهکارهای رفع آن را مورد بررسی قرار می دهیم.
وی با اعلام اینکه در جریان این همایش از کارخانه هایی که در رعایت بحث ایمنی مواد غذایی عملکرد خوبی داشتند مورد تقدیر قرار می گیرند، تعداد کل کارخانه های تولید کننده مواد آشامیدنی و غذایی استان که تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت می کنند را 360 مورد اعلام کرد.
به گفته وی، بر اساس تحقیقاتی که این دانشگاه با همکاری وزارت بهداشت و مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران در استان های گلستان و مازندران انجام داده است، مصرف نوشیدنی ها و غذای داغ شایعترین علت شیوع سرطان مری بوده است.
وی با اعلام اینکه دانشگاه با صرف چند صد میلیون تومان اقدام به خرید دستگاه جذب اتمیp.p.p. کرده است، گفت: با کمک این دستگاه که در حاشیه برگزاری همایش ایمنی مواد غذایی و آشامیدنی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت ، دانشگاه قادر خواهد بود تا باقی مانده سموم را در فرآورده های کشاورزی و مواد غذایی تولید شده اندازه گیری کند.
به گفته ناصحی، این دستگاه از قابلیت و دقت بسیار بالایی در اندازه گیری میزان سموم و عناصر سنگین در فرآورده های کشاورزی برخوردار است و هم اکنون در اختیار آزمایشگاه کنترل کیفی معاونت غذا و دارو قرار دارد.
وی در پاسخ به سئوالی درباره اینکه دانشگاه علوم پزشگی مازندران بحث انجام حجامت را در میان جامعه تایید می کند، گفت: منابع علمی دقیق و تایید شده ای در این باره وجود ندارد و مستندات علمی که با کمک آن بتوان نظر داد تا کنون یافت نشده است.
ناصحی ادامه داد: متاسفانه افرادی غیرکارشناسانه در حوزه سلامت اظهارنظر می کنند که در پاره ای اوقات این کار آنها در حد اخاذی بوده و تهدیدی برای سلامت عمومی جامعه محسوب می شود که برخورد با آنها برعهده پلیس است.
وی با اعلام دو شماره تلفن 1800 و 09646 برای ارائه شکایت مردم به دانشگاه افزود: شماره 1800 برای دریافت کلیه شکایتها ست اما مردم در صورت نیاز به مشاوره های غذایی یا شکایت درباره مواد غذایی تولیدی صنایع غذایی استان می توانند با شماره 09646 تماس بگیرند.
وی درباره راه اندازی نخستین پایگاه امداد هوایی آمل گفت: این مرکز به دلیل وضعیت خاص جغرافیایی آمل در این شهرستان مسقر و هزینه کامل این مرکز از سوی دانشگاه پرداخت شده است و انجام هرگونه عملیات پروازی در این مرکز با دستور دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواهد بود.
ناصحی زمان افتتاح این مرکز را یکی از روزهای 28 یا 29 مهر ماه اعلام کرد و گفت: چون مازندران قطب امداد شمال کشور است، در صورتی که یکی از استانهای شمالی همسایه نیاز به امداد هوایی داشته باشند ما به آنها نیز خدمات ارائه خواهیم کرد.
ابراهیم صالحی فقر، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز در خصوص همایش کشوری ایمنی مواد غذایی وآشامیدنی گفت: دغدغه اصلی ما تضمین ایمنی مواد غذایی و ارایه آگاهی های لازم و مورد نیاز به مردم در این باره است.
وی با بیان اینکه در جریان برگزاری همایش ممکن است بحث های تخصصی از سوی سخنرانان ارایه شود که فهم آن برای عموم مردم مشکل است گفت: در همین راستا ما نمایشگاهی را در حاشیه همایش برگزار می کنیم که در آن اطلاعات مورد نیاز مردم در مباحث مختلف سلامت و ایمنی غذایی و تغذیه سالم در اختیار عموم قرار می گیرد.
دبیر همایش کشوری ایمنی مواد غذایی وآشامیدنی در ادامه گفت: بیش از 600 مقاله از 82 دانشگاه و مرکز آموزشی به دبیرخانه همایش رسیده که از این تعداد 298 مقاله پذیرفته شده است.
نظر شما